Potrebujeme:
- 2 vajíčka
- 2 krajce celozrný špaldový kvaskový chlieb
- pravé maslo (žiadna Rama, Veto....)
- špenát
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Postup:
- Do stredne veľkého hrnca dáme zovrieť vodu a pridáme 1 PL octu. Znížime plameň, lyžicou vytvoríme vír a do vody rozbijeme vajíčko.
- Varíme asi 4 minúty a opakujeme to aj s druhým vajíčkom.
- Opečieme si krajce chleba a natrieme maslom.
- Na vrch položíme vajíčko, ktoré vyberieme sitkom.
- Vajíčka okoreníme, osolíme, prekvapkáme olivovým olejom.
- Servírujeme so špenátovými listami alebo inou zeleninou.
Ak hľadáte kvaskový chlieb, zájdite do predajne Biopark (u nás v KE ju môžete nájsť v Auparku). Viac na http://biopark.sk/tag/kvaskovy-chlieb/ .
foto: ja na mobil
by Katy
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára